99,9% -os Természetes ÖKO-BIO
                       mert talán 100% nincs is!?
         t       Skype:poppey196  
MENÜ

A gránátalma jótékony hatásai

 

A gránátalma a Mediterránon honos. Innen terjedt fölfelé. Hasonlóan a fügéhez enyhe fagymentes helyre kell helyezni hogy télen ne fagyjon meg. Valamikor vallási értéket tulajdonítottak neki.

Bokornak, vagy kisebb fának fejlõdik. Gyümölcse akkora, mint egy közepes alma. Vastag kemény héja alatt fehér puha hártyában számos sötétpiros beágyazódott mag. A magok körül vannak véve édeskés savanyu sziruppal hártyában beágyazva.

Tápértéke:

Régen nagy becsben tartották a gránátalmát. Erről tanúskodnak az Ó-kori feltárt sírok, amelyben díszítő elemként gránátalma elemeit használtak. A bibliában is emlegetik a gránátalmát nemcsak szépségéért, hanem tápértékéért is.

Gyógyhatása:

Táplálékaink között mindent megtalálunk, amire a testünknek szüksége van. Ha nem is olyan erős hatásúak, mint a vegyszerek a gyógyszerben, de sokkal barátságosabbak a testünkhöz, felszívódásuk jobb, hatásuk biztosabb, és ami a legfontosabb, nincs mellékhatásuk. Némely táplálékunkban hasonló összetételű anyagok vannak, mint az esztrogen hormonok az úgynevezett fitoesztrogenek. Egyes növényekben fordulnak elő s az emberi hormonokhoz hasonló összetételűek. Ezek a fitoesztrogének azok számára jelentenek valamit, akiket hormon készítmények fogyasztását javasolja az orvos. Ha természetes környezetben jutunk ezekhez a hormonokhoz, a felszívódás biztosabb, és nincs semmiféle mellékhatása. Negyvenöt év fölött javasolt mindenkinek fogyasztani ezeket a zöldségeket, és gyümölcsöt, mert a test hormontermelésében megkezdődött a csökkenés. Ha a szervezet hanyatlását a növényekből pótoljuk, megelőzhetjük a mell, a méh és a prosztatarák kifejlődését, valamint zökkenőmentes lesz a változókor. A gránátalma is ezek a gyümölcsök közé tartozik. Datolyával, ami szintén tartalmaz esztrogen hormonösszetételt, jó segítség azoknak akik hormonterápiára szorulnak. Naponta két három datolya elfogyasztása, egy gránátalmával kitûnő gyógyhatás.

Változó korban:

Az utóbbi időkig csak a nõk változó koráról volt szó, ma már elismerik, hogy a férfiak is belejutnak a változó korba, ami azt jelenti, hogy a test kevésbé aktív, egyes hormonok termelése lényegesen csökken a test által. Ezt a folyamatot lassíthatjuk, ha olyan táplálékot fogyasztunk, amelyek azokat az anyagokat tartalmazzák, amelyek besegítenek a hormon háztartásba, a férfiaknál csökkentik kockázatot a prosztatabántalmak kialakulására. Számos ilyen táplálékunk van, köztük a gránátalma.

Alacsony vérnyomás:

A legnagyobb melegben, amikor az alacsony vérnyomás a mélypontra jut, és ájulás környékez, egy evőkanál gránátalma lé megerősíti a szívet, és újra szabályosan kezd verni. Ehhez aztán tovább lehet kortyolgatni legalább még egy fél pohárral, hogy a test ereje visszajöjjön egészen.

Vérerősítő:

A gyenge vér, a gyenge szívmûködés fáradság érzetét okozza. A szívmûködés serkentésére és a vér összetételére hat a gránátalma leve. A krónikus fáradság, és a vérszegénység első segítsége lehet. Ha hozzá tudunk jutni több gránátalmához, vagy konzervbõl, kúra szerûen is fogyaszthatjuk, de egy időszakban csak hat hétig.

Hasmenés:

Ha a szervezetünk hasmenéssel reagál valamire, akkor oda kell figyelni, és elgondolkozni, mitől is kaphattuk, és azonnal megtenni az intézkedéseket. Hasmenéskor a táplálék nem emésztődik meg rendesen, sokkal hamarább kijut a szervezetből. Ezért napok alatt lecsökkenhetnek a vitaminok, ásványok. Erre azért kell odafigyelni, hogy azonnal hozzálássunk a pótolásukhoz. Elsősorban a hasmenés megszüntetésével kell törõdnünk. Ehhez egy kiskanál őrölt gránátalma héja is elegendő.

Aranyér:

A vérző aranyérre hatékony gyógyszerhez jutunk a gránátalma levében. Vegyünk egy csomó vattát, mártsuk be a lébe és kenjük be a végbelet. Ezt ismételjük meg naponta többször.

Bélférgek:

Bélférgek jobbik esetben a vastagbél alsó szakaszában telepednek meg. Rosszabbik esetben elterjedhetnek az egész vastagbélben, sőt át is települhetnek a vékonybélbe. Gyerekeknél gyakori a bélféreg, aminek a népi gyógyászatban hagyományos gyógyszere a hagyma és a fokhagyma. Annál kellemesebb, és jó hatású bélféreg ûző lehet a gránátalma. Ahhoz azonban szükséges a gyümölcs belső puha részének az elfogyasztása is.

Kellemetlen lehelet:

A kellemetlen leheletet sok minden okozhatja. Az előző nap elfogyasztott táplálék rossz emésztése, ételérzékenység, ami a tüdőből jön, és semmilyen szájápolás nem segít rajta, csak az étel elkerülése, de okozhatják közvetlen okok mint a rossz fog, szájbetegség, stb. Naponta többször öblítsük ki szánkat, két kanál gránátalma lé felhígítva egy kanál vízzel.

Előállítási mód:

A gránátalma nem mindennapi gyümölcs. Szerkezetéből eredően különlegesen kell bánnunk vele. Gyümölcssalátához díszítésnek nagyon szépen hatnak az apró bordó-vörös magok. Ha kúraszerűen alkalmazzuk, meghéjazzuk és az egész gyümölcsöt fogyasztjuk. Lemezvágóval pépesítsük egy fél pohár vízzel, majd szűrjük le egy gézen át, vagy mûanyag-szűrőn. Nincs ugyanis az a fém, amit a savas anyag ne oldana, ezért használunk gézt a szűréshez. Naponta háromszor fél pohárral fogyasszunk. A gránátalma megszárított héját megdaráljuk, és tároljuk hasmenésre használjuk.

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet