99,9% -os Természetes ÖKO-BIO
                       mert talán 100% nincs is!?
         t       Skype:poppey196  
MENÜ

Az életerő bajnoka, a fokhagyma

 

 
 


 

Alkotóelemeinek köszönhetően a fokhagymát már ezelőtt 7.000 évvel is ismerték és használták a piramisok építői, de a vikingek is előszeretettel fogyasztották. Utazásaik során magukkal vitték, hitték, hogy elűzi a gonosz szellemeket. Azon népek akik előszeretettel fogyasztják a fokhagymát, akárcsak a bulgárok ritkábban betegszenek meg olyan betegségekben mint az elmeszesedés, cukorbetegség, elhízás vagy akár a rák. Munkájuk során erősebbek és kitartóbbak.

 

 

Fokhagymával az infarktus és a bélférgek ellen

 

A fokhagyma gazdag B és C vitaminokban, valamint nagyon sok oligoelemet tartalmaz (bróm, kobalt, jód, magnézium, szilícium és cink), kalóriaértéke háromszor nagyobb mint a sárgarépáé. Fogyasztása rendkívül előnyős azon személyeknek akiknek szervezete legyengült. Talán a legfontosabb tulajdonsága, hogy stabilizálja a vérnyomást, lecsökkentve a infarktus veszélyét. Eredményesen használható a bélférgek ellen is. Egy cikk fokhagyma elfogyasztása megszabadíthat a hűléstől és nyakfájástól.

 

 

A foghagyma egyéb jótékony hatása


Ha valaki keléstől vagy fülgyulladástól szenved mártson egy kis vatta darabkát fokhagyma lébe és helyezze a kezelt területre. A kötő-hártyagyulladás is sikeresen kezelhető fokhagymával.
Bakteriosztatikus hatása miatt olyan személyek is fogyasszák akik hajhullási problémákkal küszködnek, pattanásos a bőrűk. Hosszú csíkokra vágva, 10 napon át kezeljék a bőrfelületet, jól bedörzsölve azt fokhagymával. A körömgomba is eltűnik ha fél órán át ecetes vízben tartjuk körmünket, majd éjjelre fokhagyma lével kenjük be a gombás felületet.

 

 

A foghagyma kellemetlen szaga


Ha fehér fogat szeretnél használj fokhagymát. A bikarbonáttal áztatott fokhagyma megszabadít a sárga lepedéktől, fehérré varázsolva fogaid.
Sokan azért nem szednek fokhagymát, hogy nehogy elijesszék közelükből embertársaikat. Valóban a fokhagyma illata kellemetlen. Ha fogyasztani szeretnéd inkább este tedd, lefekvés előtt. Ha mégis fogyasztottál és nem szeretnéd, hogy érezzen rágcsálj kávészemet, vagy fogyassz friss petrezselyem zöldet.

 

 Fokhagyma - fűszer vagy orvosság?

Fokhagyma - egyike a legrégebbi gyógynövényeknek, minden civilizációban népszerű 5 000 évre visszamenőleg. A fokhagyma gyógyhatását, átható illatát, valamint erős ízét ismerték és értékelték már az ókorban is. Az utóbbi évtizedekben a korszerű orvostudomány intenzíven kutatja a fokhagyma hatékonyságát. Úgy tartjuk: a legegészségesebb zöldségféle a legszélesebb hatókörrel.


 

 • széles hatókörű, kiváló gyógyhatású
 • fő feladata: javítja az érrendszert és az emésztést
 • antibiotikus hatása van
 • több, mint 200 féle, biológiailag aktív elemet tartalmaz, ideértve a vitaminokat, ásványi sókat, aminosavakat és az enzimeket is
 • a fokhagyma legjelentősebb aktív összetevője az alicin erős antibiotikum hatásával (jelen van a fokhagymát tartalmazó készítményekben).

  A FOKHAGYMA (Allium sativum L.) a Liliaceae növények családjából származik. Széles körben termesztett növény, amely természetes gyógyhatását nem változtatta meg az elmúlt 2-3 évezred alatt sem. A növény gyógyhatású része a hagyma, hatóanyagai pedig: alicin, mint természetes antibiotikum, vitaminok (A-,B-, B2-), kolin, jód, de tartalmaz enzimeket és hormonokat is. A fokhagymát már régóta tisztelik, mint orvosságot és mint fűszert. A történelem során a fokhagyma megszerezte az univerzális orvosság státusát a gyulladások gyógyításában antibiotikus hatása miatt - természetes antibiotikumot tartalmaz (alicint). Nem kevésbé fontos a gombaölő hatása sem, míg vírusellenes hatása megelőző jellegű.
  Antibiotikus hatása az utóbbi időben háttérbe szorult a szintetikus antibiotikumok előállításának fejlődésével, de a szuper mikrobák (az antibiotikumra ellenálló kórokozók) megjelenésével a fokhagyma ismét a fertőzések elleni harcok élére állt, hogy gyógyhatásával serkentse a szervezet természetes ellenálló-képességét.

  AMIKOR A VÉR GYORSABBAN ÁRAMLIK: A FOKHAGYMA A SZÍV ŐRE

  A XX. század úgy marad meg a történelmi följegyzésekben, mint a rendkívüli haladás, fejlődés kora minden téren. Az egészségügyben az új, különféle technikai segédeszközök jelentősen hozzájárultak a betegségek diagnózisának szakszerűbb felállításához, az orvosságok robbanásszerű fejlődése pedig megváltoztatta az életünk alakulását. Az orvosoktól manapság nem csak azt várják el, hogy alkalmazzák az egzakt tudásukat, hanem azt is, hogy a különféle terápiák bizonyított hatását is tanulmányozzák és alkalmazzák az orvostudományban. Ez nem más, mint visszatérés az „evidence based medicine"-re, vagyis a természetes orvosságokhoz és természetes készítményekhez, amelyek hatása megfelelő, bizonyított klinikai vizsgálatokon alapulnak.
  Ma a vérkeringési betegségek korát éljük, nem tekintve a fertőző betegségeket. A vérkeringési problémák a modern ember mai, járványszerű panaszai. A mind nagyobb arányban jelentkező érelmeszesedés, magas vérnyomás, valamint a vérkeringési panaszok elleni harcban a természet a gazdag kincsestárából kínálja az ellenőrzött és bizonyított természetes orvosságokat. A fokhagyma legjelentősebb szerepe a vér- és érrendszerre gyakorolt hatásában rejlik.
  Az „Atherosclerosis" - tekintélyes orvosi folyóiratban megjelent klinikai kutatások eredményei azt mutatták, hogy a fokhagyma gátolja a véredények falán a lerakódások képződését és egyes esetekben csökkentheti a már meglevő lerakódások mértékét. A szövetek jobb vérellátása, jobb tápanyag és oxigénellátottság is ennek köszönhető. A fokhagyma véredényekre gyakorolt kedvező hatásának jelentősége még nagyobb, mert az érfalakon képződő lerakódások a szívbetegségek és a szívinfarktus rizikóját hordozzák. Az érelmeszesedés és a vérrögök kialakulásának kockázata csökken azáltal is, hogy a fokhagyma csökkenti a vér koleszterinszintjét, amely szintén a koszorúér betegségek rizikóját hordozza. Bizonyítottan gátolja a tromboksan B2 (szűkíti a véredényeket és a hörgőket) kiválasztását. Még ötven évvel ezelőtt figyeltek fel arra, hogy a véredények- és a szívbetegségek földrajzi előfordulási gyakorisága Európában megegyezik a fokhagyma földrajzi elterjedésével. Közismert, hogy azok a népek, akik használják a fokhagymát az étkezésben, kevesebb érrendszeri betegségben szenvednek. Manapság már biztosan tudjuk, hogy a fokhagyma fő alkotója a kénben gazdag aminosav és AKTÍV ALICIN METABOLIT, amelynek ANTIOXIDÁNS hatása van. Tehát csökkenti a szabad gyökök számát, amelyek serkentik az érelmeszesedés kialakulását. Eredményesen csökkenti a trigliceridek (zsiradék) értékét és egyben a vérzsír szintjét (9-25%-al) is, de növeli a védő HDL koleszterolt (nagy sűrűségű koleszterol). A kénes kötések gazdagsága miatt a fokhagyma segít a vérnyomás csökkentésében is. Ezzel egyidejűleg hangsúlyozni kell, hogy a fokhagyma ugyan csökkenti a magas vérnyomást, de a normális vérnyomásra nincs hatással. A fokhagyma alkalmazásával csökken a vér cukorszintje is (fontos a cukorbetegeknek), valamint serkenti a szervezet anyagcseréjét, amivel gyorsul a testsúly vesztése is. Hogy biztosítsuk a fokhagyma gyógyhatását és elkerüljük a kellemetlen leheletet, a Dr. Förster fokhagymaolaj kapszulákat olyan módszerrel állítják elő, hogy a kapszulák a vékonybelekben oldódnak és szívódnak fel. Ezzel elkerülhető a kellemetlen szagok kialakulása, megjelenése.
  A készítmény hatásos az erek betegségeinél, gátolja a trombociták leválását, valamint a véralvadást. Megelőzi az érrendszeri betegségeket, valamint a magas vérnyomást, kiválóan serkenti az immunrendszert, javítja az agy vérkeringését és a különösen rossz vérkeringést a végtagokban (a fáradt lábak szindrómája). Egy amerikai kutatás (American Journal of Clinical Nutrition folyóiratban publikálták) szerint a fokhagyma rendszeres használatával tartósan gátolható a végbélrák.
  Ugyanúgy kiváló a baktérium- és vírusölő hatása, különösen a szuper fertőzések tekintetében, amelyek elsősorban a széles hatókörű antibiotikumok túlzott használatából erednek. A szervezet ellenálló-képességének szintjén a fokhagyma növeli a fertőzésekkel szembeni védekezést. Antioxidációs hatásával gátolja a szabad gyökök keletkezését. Serkenti a máj enzimjeit, amelyeknek méregtelenítő szerepük van. A fokhagymának nincs nem kívánt mellékhatása.
 • 

  

  

  

   

  Asztali nézet