99,9% -os Természetes ÖKO-BIO
                       mert talán 100% nincs is!?
         t       Skype:poppey196  
MENÜ

 

 

 A gránátalmalé javíthatja a spermium minőségét

A gránátalmalé rendszeres fogyasztása javíthatja az egészséget és a spermium mozgásképességét. A törökországi Firat Egyetem kutatóinaktanulmányát nemrégen tették közzé a Clinical Nutrition újságban.

28 hím patkányt négy különböző csoportba osztottak. A csoportok 1 ml vizet, 0,75 ml vizet és 0,25 ml gránátalmalét, 0,5 ml vizet és 0,5 ml gránátalmalét, 0,75 ml gránátalmalét és 0,25 ml vizet, illetve 1 ml gránátalmalét kaptak naponta egyszer, hét héten keresztül. A tesztidőszak végén a kutatók megvizsgálták a patkányot vérét és spermiumát.

A csak vizet és csak gránátalmalevet fogyasztó patkányokat összehasonlítva azt tapasztalták, hogy utóbbiaknál 48,5 százalékkal csökkent vérükben a reaktív carbonyl malondialdehyde (MDA), és 63.5 százalékkal csökkentek a spermában található vegyi anyagok. A kutatók szerint a spermium sejtjeinek magas telítetlen polizsír tartalma, amely a növekedést és fejlődést szabályozza, nagyon érzékeny az MDA és és egyéb peroxidáns összetevők által okozott károsodásra.

A kutatók felfedezték, hogy azoknál a patkányok, melyek koncentrált gránátalmalevet ittak, hogy a lipidek csökkenő peroxidáziója következtében megnövekedett a spermasejtek sűrűsége, a mellékherék spermium koncentrációja és lecsökkent az abnormális sejtek aránya.

Megjegyezték, hogy csak csak a tömény gránátalmalé volt előnyös, a 25 és 50 százalékosan higított nem, amikor a csak vizzel táplált patkányokhoz hasonlították.

A gránátalma gazdag antioxidánsokban, különösen egy punicalagin nevű kémiai anyagban.
Úgy tudják, hogy a gyümölcsök ezen előnyös tulajdonságai biztosítjáka szív egészségét, a rák és Alzheimer kór megelőzését és lassítják a csontritkulásból eredő csonttörés kialakulást.

2007 végén az International Journal of Impotence Research rújságban megjelent vezető tanulmányban a gránátalmalé sikerességéről írták a merevedési problémák kezelésével kapcsolatban.

 

Forrás: http://www.jomtom.hu/granatalmale_a_spermium_gyogyitoja.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet