99,9% -os Természetes ÖKO-BIO
                       mert talán 100% nincs is!?
         t       Skype:poppey196  
MENÜ

Punica granatum

Gránátalma

/ "amit az egészségről és a gyümölcsről tudni kell" /

Nagy akció október 31-ig! Hívj!

06-20-9-187-008

A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredek
óta nagy becsben tartják egészségügyi szempontból.
A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.

A gránátalmalé és a szívbetegségek...
Csak pár évvel ezelőtt, 2000-ben kezdett érdeklődést kelteni a gránátalma antioxidáns hatása, amikor egy kutatócsoport kimutatta a gránátalma hatékonyságát az atherosclerosis kezelésében.

A kutatást Aviram professzor vezette, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását.
Az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint a gránát-almalének háromszor akkora az antioxidáns hatása, mint a vörösbornak vagy a zöld teának.

Aviram professzor vizsgálatai megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20%-kal csökkentette a káros koleszterin a (LDL) szintjét, illetve szignifikánsan növelte a hasznos koleszterin (HDL) mennyiségét a vérben.
A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest.
Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-kal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.

A gránátalmalé a rák ellen...
A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében. A Wisconsin Egyetem (USA) kutatói kimutatták, hogy a gránátalma gyümölcskivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását egereken.
Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalmakivonat elősegítheti a rákos sejtek differeciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.
A gránátalma az ellagsavnak nevezett természetes anyag leggazdagabb forrása.
Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja:
"az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ez által az oxidatív gyökök káros hatását".
A gránátalma flavonoidjairól pedig bizonyították, hogy csökkentik a tumor környékén történő érképzést (angiogenezist), így daganatellenes hatást fejtenek ki. Elsőrendű antioxidáns, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el az immunerősítésben, a szívbetegségek kezelésében, a menopausában, a rák megelőzésében és gyógyításában.
Téli időszakban a légúti megbetegedések, influenza kezelésére a leghatékonyabb természetes immunerősítő. A gránátalma gyümölcse magas tápértékén és élvezeti értékén túl gyógyhatással is bír.

A már említett fito-ösztrogén-tartalma enyhíti a változókor tüneteit, és segít a prosztatabántalmakon is.
Krónikus fáradtság, alacsony vérnyomás, vérszegénység esetén hat héten át, kúraszerűen napi 1-1,5 dl frissen préselt gránátalmalé fogyasztása ajánlott.

A Gránátalmalé, mint magzatvédő
Az Egyesült Államokban azt vizsgálták a kutatók, hogy a különféle gyümölcsök milyen hatással vannak a fejlődő magzatra.
Az eredmények szerint a gránátalma koncentrátum vízzel hígítva 60 százalékkal csökkenti az újszülöt
teknél kialakuló oxigénhiányos agysérülések kialakulásának a kockázatát.
Korábban a terhes kismamák a vörösbort fogyasztották idegrendszer kímélő hatása miatt, de jelen vizsgálat eredményei alternatívát jelenthetnek, hiszen terhesség alatt nem szerencsés az alkoholfogyasztás, mivel jelentős sérüléseket okozhat a magzatnál.
A gránátalma úgy tűnik, az egyik legjobb természetes megoldás lehet, jópár kellemetlen betegség megelőzésére!
Javasolt napi fogyasztás 20ml.

Szénhidrát 18.7 g 18,7 g
Sugars Cukor 13.7 g 13,7 g
Dietary fiber Élelmi rost 4.0 g 4,0 g
Fat Zsír 1.2 g 1,2 g
Protein Fehérje 1.7 g 1,7 g
Thiamine (Vit. B 1 ) Tiamin (B Vit. 1) 0.07 mg (5%) 0,07 mg (5%)
Riboflavin (Vit. B 2 ) Riboflavin (B Vit. 2) 0.05 mg (3%) 0,05 mg (3%)
Niacin (Vit. B 3 ) Niacin (B 3 Vit.) 0.29 mg (2%) 0,29 mg (2%)
Pantothenic acid (B 5 ) Pantoténsav (B 5) 0.38 mg (8%) 0,38 mg (8%)
Vitamin B 6 Vitamin B 6 0.08 mg (6%) 0,08 mg (6%)
Folate (Vit. B 9 ) Folát (Vit. B 9) 38 μg (10%) 38 mikrogramm (10%)
Vitamin C C-vitamin 10 mg (17%) 10 mg (17%)
Calcium Kalcium 10 mg (1%) 10 mg (1%)
Iron Vas 0.30 mg (2%) 0,30 mg (2%)
Magnesium Magnézium 12 mg (3%) 12 mg (3%)
Phosphorus Foszfor 36 mg (5%) 36 mg (5%)
Potassium Kálium 236 mg (5%) 236 mg (5%)
Zinc Cink 0.35 mg (3%) 0,35 mg (3%)

Étékesítés:

+00-36-20-9-187-008

 

Asztali nézet